9 елементарни правила на щастието

0
37

Щастието е химерно понятие. То е въпрос на светоусещане, на разбиране и на желание най-вече. Когато сме щастливи ни се иска да изкрещим на света, че е така, но не е нужно. Достатъчно е да БЛАГОДАРИМ на хората „виновни“ за щастието ни! Така ставаме още по-щастливи, защото правим щастливи и най-скъпите до нас същества.

Да си щастлив не е трудно!
Да усетиш, че си щастлив е въпрос на желание.
Да бъдеш щастлив е дар!
Правила за щастие в действителност няма. Това са по скоро съвети, за да видиш щастието стоящо на прага ти и чакащо да го пуснеш, да влезе. Ето и кои са те:

Бъди благодарен! Не бива това, което желаеш да те накара да загърбиш това, което имаш пред себе си.

Усмихвай се повече и се радвай на малкото! Усмивката е олицетворение на щастието. Тя не само прави нас щастливи, но заразява и околните с щастие. За да се усмихваме повече е нужно да обръщаме повече внимание на малките жестове в живота ни, защото именно те имат голямо значение.

Живей за днес, без да съжаляваш за вчера или да планираш утре! Само така живеейки в днешния ден ще можем да оценим от дистанция миналите си грешки и успехи, и ще можем да изградим плановете си за бъдещето без да се разочароваме.

Радвай се на залеза и на изгрева абсолютно всеки ден! Всеки един от нас се ражда и умира всекидневно с изгрева и залеза на слънцето. Радостта от всекидневното прераждане е велико чувство.

Слушай музика, слушай ритъма на сърцето си и песента на птиците!Само музиката на душата умее да ни напомни, че сме живи, щастливи и пълноценни. Само песента на птиците е неповторима и радостта от мелодията е незабравима.

Обичай хората! Да обичаш е най-великия дар за хората. Само любовта дарява и разкрива всичко онова, което дреме дълбоко в нас. Само тя отваря врати и руши прегради.

Обичай себе си! Не обичаш ли себе си, не си способен да обикнеш истински и другите. Само, когато обичаш себе си, можеш да дариш любов.

Осъзнай, че никой не е идеален на този свят! Идеални хора няма. Нито ти, нито околните са идеални. Всички грешим, но само когато признаваме и прощаваме грешките си, те са ползотворни.

Учи се от грешките си и не ги повтаряй! Грешките са простими, но когато системно се повтарят, те не са грешки, а бреме за нас и околните. Само, когато признаеш и осъзнаеш една грешка, можеш да продължиш напред.

Lifetime.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here